

eTwinning Projesi - Sanatsal Geri Dönüşüm
Proje hakkında
15-19 yaş grubu gençlere hayatın koşuşturması içinde tüketimlerinin atık üretimine neden olduğunun farkındalığını yakalatmak, atıkları değerlendirerek atık oranını en aza indirgeyebileceklerini ve hayatı daha temiz nefes alabilir hale getirebilmenin farklı yolları olabileceğini göstermek, sanatsal bir bakış açısı ile tekrar dönüşüme bakabilmek amacıyla oluşturulmuştur projemiz.
HEDEFLER
1. Tükettiklerimizin doğaya zararı ile ilgili çevre ve doğa konusunda eğitilmelerini sağlamak. (Öncelikle içtiği suyun kullan-at şişeleriyle çevresinin nasıl dolduğunu ve çevrenin bu şişeleri yok etmede yetersizliğini göstermek ve çevreye yardım etmek için kolları sıvamaları gerektiğini göstermek.)
2. 15-19 yaş grubu öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılarken atık ürettiklerinin farkına varmalarını sağlamak.
3. Üretirken ve tüketirken en az ziyanla yapabilme bilincini kavramak.
4. Atık dönüşüm evresinde atıkları, günlük hayatta rahatlıkla yapılabilecek dokunuşlarla kullanılabilir hale getirmek.
5. Sıfır atık dönüşümünde sanatsal bir bakış açısı yakalayabilmek.
6. Doğanın var olabilmesi için zararımızı en aza indirebilmenin yollarını kavramak.
7. Atık malzemelerin yapısını ve yapı özelliklerini öğrenmek ve ona göre üretim ve tüketim bilinci oluşturmak.
ÇALIŞMA SÜRECI
Ortak olacak okullarımız ile bir araya gelebilmek ve belirlenen takvimde aktiviteleri birlikte yapabilmek istiyoruz. Aktivite takvimimiz:
1. 4-8 Nisan haftası Kaş Likya Yolunda projede yer alması planlanan öğrencilerle birlikte yürüyüş düzenlemek ve güzergah boyunca atık toplama etkinliği yapmak.
2. 18-22 Nisan haftası Kaş Uyuyan Dev Tepesine yürüyüş düzenlemek ve atık toplama etkinliği yapmak.
3. 25-29 Nisan haftası Kaş Limanında dalış eğitimi almış öğrencilerimizle dalış etkinliği düzenleyip denizden atık toplama etkinliği yapmak.
4. 9-13 Mayıs haftası toplanan atıklardan ayrıştırılmış dönüşüme uygun olanlarını katılımcı öğrencilerimizle sanatsal dönüşüm etkinliği düzenlemek, ürün ortaya koymak.
5. 16-20 Mayıs haftası Sanatsal Dönüşüm Ürünlerimizi Kaş Cumhuriyet Meydanında sergilemek.
BEKLENEN SONUÇLAR
Öğrencilerimizin bilinçli, dikkatli ve çevre koruma bilinci edinmiş olmaları. Projenin her yıl yapılabilir olması. ayrıca daha da kapsamlı hale getirip yaygınlaştırılabilir olması.